Marius Dimian, fotografie dincolo de pasiune

Marius Dimian, fotografie dincolo de pasiune

Marius Dimian a dat curs pasiunii pentru fotografie relativ recent, în urmă cu aproximativ 3 ani. Era mereu plecat în deplasări, așa i-a venit ideea de-a imortaliza și de-a aduce acasă ceea ce vedea cu ochiul liber.

S-a gândit atunci, să adune totul într-un “album de memorii”, iar pe pagina lui de Facebook poți vedea cadre când din Germania (țară în care s-a stabilit în urmă cu 27 de ani), când din România. A început cu un Pocket pe film Tip 110, iar apoi cu un D-SLR Canon 550D, fotografiind aproape orice, “mai putin macro și nocturne”, de la peisaje urbane și din natură, până la portrete.

Dacă îl întrebi ce sfat i-ar da cuiva aflat la început de drum, îți spune insistent că perseverența e cheia. Nu prea ne vine să ne îndoim de spusele sale, dacă ne gândim ca avea 44 de ani cand aceasta pasiune a început să se contureze, iar pâna acum încă nu a ajuns să câștige financiar de pe urmele ei.  Cu toate acestea, nimic nu se compară cu experiența adunată, însemnat mai importantă.

În prezent, nu mai e un amator, dar nici profesionist nu-i place încă să i se spună, așa că deocamdată preferă categoria “semi”. În orice caz, MD experimentează constant și investește în scule, iar pe viitor speră să o ia în direcția fashion. Fotografia de portret e, de altfel, genul de care se simte cel mai apropiat, chiar dacă spune că fiecare compoziție îl reprezintî și stă mărturie a întregului său parcurs.

Dacă vrei să vezi și tu ce observă Marius Dimian din spatele lentilelor (Canon sau Sony, în funcție de ce are la el), îl găsesti pe pagina de Facebook și pe grupul de pe aceeași platformă, Photography, passion beyond the lens…

Caut oameni cu povești, din fața și din spatele aparatului foto. Cred că orice om este interesant, trebuie doar să știi cum să-l privești.

2 Replies to “Marius Dimian, fotografie dincolo de pasiune”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *