Beni Aron – „Inspirație și imaginație pentru fotografia de nuntă”

Beni Aron – „Inspirație și imaginație pentru fotografia de nuntă”

Fotografia e o pasiune pe care o poți perfecționa indiferent de vârstă, după cum demonstrează lesne Beni Aron. Pe tânărul de 20 de ani din Sibiu îl interesează în special fotografia de portret și de nuntă, pe care a început să le practice încă de când și-a cumpărat prima cameră foto, un Nikon D5300.

Își amintește și acum primele cadre, despre care spune că „erau bune din punctul de vedere al încadrării și al compoziției, dar editarea lăsa de dorit”. Între timp, tutorialele de pe Youtube, discuțiile și ponturile primite de la alți fotografi mai experimentați și, bineînțeles, practica din teren l-au ajutat să învețe și chiar să-și transforme pasiunea într-un job full time, de până la 8 ore pe zi.

În prezent, lucrează cu Nikon D610, iar printre “sculele” preferate pe care le folosește constant, sunt incluse obiectivele Nikkor 50mm 1.8d, Nikkor 16-35 f4 VR, Tamron 28-75 2.8, Tamron 70-300 f4-5.6 Di VC USD și flash-urile Pixel X800N Standard și Godox AD360II+octobox 47cm.

Întreaga trusă l-a costat în jur de 10.000 de euro, iar Beni Aron poate spune că, deocamdată, fotografiatul îi aduce venituri de până la 500 de euro pe lună.

Beni nu are încă o amprentă definită, însă îl ajută să analizeze tehnica utilizată de fotografii preferați și a pus învățăturile în practică pornind propriul proiect foto cu modele feminine.

Se inspiră din stilul american pe care Alexander Lupașcu îl imprimă fotografiei, din modul în care Manny Ortiz folosește lumina în portretele lui, din peisajele surprinse de Mircea Bezergheanu, din cadrele fashion ale lui Dumitrel Rada și cele de nuntă ale lui Marian Sterea, dar și din procesul de editare al lui Sergey Ivanov.

”Încerc să combin stilurile fotografiilor de mai sus pentru a obține un stil nou propriu care să aibă puțin din toate.”

În viitor, ar dori să preia chiar el rolul de mentor, punând pe picioare un proiect prin care să învețe și alte persoane pasionate de fotografie, să exceleze în acest domeniu. Până una alta, recomandă oricărui începător să se descurce cu ce are la îndemână, căci fiecare lucru din jur se poate dovedi util când fotografiezi, mai ales când îți lași imaginația să se joace.

Plăcerea de a fotografia momente e un sentiment de nedescris, îți oferă șansa de a cunoaște caractere și mentalități diferite dar în același timp te învață să-ți trăiești fiecare moment.

Domeniul acesta e unul care îți dezvoltă enorm creativitatea, te educă în materie de artă vizuală, dar totuși te întărește și te motivează în a munci pentru rezultate care sa atragă ochiul.

Recunosc ca am avut de câteva ori tentativa de a lăsa deoparte această pasiune, dar mă bucur ca am prieteni care mă susțin și mă motivează mereu !!!

Dacă vrei să vezi multe din munca lui Beni Aron, îi poți vizualiza portofoliul pe pagina de facebook.

Caut oameni cu povești, din fața și din spatele aparatului foto. Cred că orice om este interesant, trebuie doar să știi cum să-l privești.

2 Replies to “Beni Aron – „Inspirație și imaginație pentru fotografia de nuntă””

  1. Nikon D610Nikkor 50mm 1.8d, Nikkor 16-35 f4 VR, Tamron 28-75 2.8, Tamron 70-300 f4-5.6 Di VC USD și flash-urile Pixel X800N Standard și Godox AD360II+octobox 47cm. Întreaga trusă l-a costat în jur de 10.000 de euro?????????

    1. Buna Romeo, aparatura mentionata mai sus nu costa 10.000 dar am tras o linie la toata aparatura achizitionata si se pare ca ajunsesem la aceasta suma. Iti multumesc !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *