Dana Marin: “Nudul mi se pare cea mai sinceră fotografie”

Dana Marin: “Nudul mi se pare cea mai sinceră fotografie”

Dana Marin are 28 de ani, un master în psihologie și iubește fotografia, în special nudul. Totul a început acum 5 ani, într-o zi de primavară, ne povestește ea, atunci când prietenul ei, actualul soț, și-a cumparat o camera foto pentru firma lui:

Am văzut aparatul și a fost dragoste la prima vedere. Cum nu puteam să folosesc aparatul lui, efectiv am fugit către primul magazin întâlnit în cale și mi-am cumpărat un aparat exact ca al lui, cu toate că nu știam absolut nimic despre aparate foto.

A început cu un Nikon D5000, iar acum folosește un Nikon D610* cu un obiectiv 24-70mm*. Primele cadre au fost banale, “cremele mele și tot ce mai găseam prin cameră (cutii de pantofi, bibelouri)“.

A încercat multe tipuri de fotografie, dar s-a oprit la nud:

În momentul acela am simțit că mi-am găsit drumul. Nudul mi se pare cea mai sinceră fotografie. În momentul acela te expui cu totul, trup și suflet. Nu mai există bariere între fotograf și subiect. Îmi place nudul deoarece te apropie de om, te obligă să comunici foarte mult, te obligă să nu ai prejudecăți și preconcepții, te obligă să fi liber.

Un moment mai puțin obișnuit, ne spune Dana, a fost atunci când ea a fost cea care a rămas aprope dezbrăcată în timpul unei ședințe foto, deoarece modelul a vrut neapărat să pozeze cu blugii ei. Din fericire, remarcă ea, acest lucru se încadra perfect cu tema aleasă.

Cel mai mult a învățat fotografie participând la diverse workshop-uri, lucru pe care îl recomandă și celor aflați la început de drum: “De obicei la workshopuri sunt ca un burete care absoarbe tot. De multe ori prefer să nu fotografiez doar ca să rămân atentă la lumea din jurul meu și să îmi dau seama cum gândesc ei un cadru.” Din cursul foto a ramas cu o singura propoziție: “Regulile sunt făcute pentru a fi încălcate.” Nu a fost niciodată omul regulilor, ne spune, și asta se aplică și în fotografiile ei.

Momentan Dana își împarte timpul între fotografie și familie, lucrul destul de greu “atunci cand ai un copil de 3 ani acasă care îți solicită atenția 24/24″. Deasemenea iubește câinii. Are 4 bullterieri, un bulldog francez și un golden retriever.

Pentru a admira mai multe imagini ale Danei, o poți găsi pe Instagram și pe Facebook.

Dacă ești și tu pasionat de fotografie și vrei să stăm de vorbă, lasă-ne un mesaj în pagina de contact. Nu uita să ne urmărești pe Facebook, Instagram și Twitter pentru a afla când publicăm următorul articol. Până data viitoare, lumină bună!


* Link-urie marcate cu * sunt link-uri de afiliat prin care vom câștiga un mic comision atunci când cumperi ceva din magazinul F64, fără ca acest lucru să genereze un cost adițional pentru tine. Folosind aceste link-uri ne ajuți și tu în realizarea acestui proiect. Mulțumim!

 

Web & mobile developer. Pasionat de fotografie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *