Toni Oprea: “În timpul liber mă relaxez construind imagini”

Toni Oprea: “În timpul liber mă relaxez construind imagini”

Toni Oprea are 38 de ani, a absolvit liceul de informatică și este pasionat de fotografie și airsoft. Din Craiova, ne spune următoarele:

Încă de mic am cochetat cu arta, crescând pe scena teatrului, locul unde s-au cunoscut părinţii meu. După câteva încercări ale mele în teatrul de amatori, am descoperit că mă atrag foarte tare imaginile şi cum prindeam un aparat foto, îl exploatam la maxim. Trecând anii, prin 2007, aflându-mă în Portugalia în acea perioada, am reuşit să îmi achiziţionez primul DSRL: un Nikon D40 cu obiectivul de kit. Din acel moment am început să privesc mai atent totul în jurul meu ca şi cadre, imagini, momente, trăiri. Îmi amintesc că mă plimbam pe străzile vechi ale Lisabonei şi nu ratam nici un moment sau loc care îmi părea că exprimă ceva.

Întorcându-mă în ţară după câţiva ani, am hotărât să fac şi un curs foto pentru a aprofunda această artă. Cum tehnica fotografică evoluează continuu, lipsa de bani pentru achiziţionarea de noi echipamente m-a făcut să încerc fotografia de eveniment, în încercarea de a câştiga primii mei bani din fotografie. Uşor, uşor, am descoperit că îmi place foarte mult să urmăresc şi să imortalizez momentele şi trăirile cuplurilor care fac pasul cel mare în viaţă: căsătoria.

Nu pot să spun despre mine că sunt doar un fotograf de eveniment deoarece în timpul liber mă relaxez construind imagini. Alerg prin târgurile de vechituri şi achizitionez diverse obiecte de la care plec cu ideea formării unei imagini. Pe partea de relaxare a mea pot spune că îmi place stilul vintage și fotografia nud. Corpul uman exprimă foarte multe şi poate fi pus în valoare în foarte multe feluri. Mă inspiră foarte mult fotograful ucrainian Ruslan Lobanov.

Îmi place foarte mult să merg la workshop-uri de fotografie unde, pe lângă faptul că înveţi ceva nou, rămâi şi cu noi prieteni care împărtășesc aceeași pasiune.

Până la momentul actual am ajuns să investesc destul de mult în fotografie, reușind anul acesta să îmi amenajez și un studio foto. Dedic fotografiei foarte mult timp și descopar mereu câte ceva nou, iar de câștiguri pot spune că sunt mulțumit.

Momentan folosesc:

Celor care vor să porneasca pe acest drum nu pot să le transmit decât să citească foarte mult, să privească imagini și, nu în ultimul rând, să experimenteze tot timpul cu aparatul și să meargă să fotografieze cât mai mult posibil. Toate acestea m-au ajutat și mă ajută în continuare și pe mine.

Nu ştiu ce aş mai putea spune despre mine, vă las să mă urmăriţi voi şi să ne descoperim împreună unii pe alţii:

 

Dacă ești și tu pasionat de fotografie și vrei să stăm de vorbă, lasă-ne un mesaj în pagina de contact. Nu uita să ne urmărești pe Facebook, Instagram și Twitter pentru a afla când publicăm următorul articol. Până data viitoare, lumină bună!


* Link-urie marcate cu * sunt link-uri de afiliat prin care vom câștiga un mic comision atunci când cumperi ceva din magazinul F64, fără ca acest lucru să genereze un cost adițional pentru tine. Folosind aceste link-uri ne ajuți și tu în realizarea acestui proiect. Mulțumim!

Web & mobile developer. Pasionat de fotografie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *