Laura Stoica: “Acum e și timpul meu să fac ce îmi place”

Laura Stoica: “Acum e și timpul meu să fac ce îmi place”

Asistentă medicală și profesor… Nu ai spune ca în spatele acestor profesii se ascunde un fotograf de excepție, nu? Laura Stoica are 49 de ani și a început fotografia cu 5 ani în urma, după ce i-a intrat fiul la facultate: “Acum e și timpul meu să fac ce îmi place. Timp de un an am studiat pe internet tot ce am putut găsi ca fotografi, apoi am urmat cursurile scolii de fotografie New Age Photography, tot un an.

Laura Stoica – Strigăt. Mențiune FIAP secțiunea Open Color.

A început cu un Sony A7*, cu care a facut fotografii oamenilor din oraș, la piață, la bâlci, în zone sărace. “Fusesem învățată la școală că nu faci peisaj decât dacă ai un peisaj în față, ori cum eu locuiesc în Bărăgan, clar am ales oamenii.” În prezent folosește to Sony, iar ca obiectiv preferat îl menționează pe cel fix de 55mm*.

Acum Laura face portretistică, fine art, fashion concept și advertising. “De ce ? Tot ce se leagă de om mă fascinează.” Ca proiecte foto la care a lucrat, sunt de menționat Icar și Destine, mai ales că au fost primele.

Laura Stoica – Destine
(O)Cult Sisterhood Collection (Teodora Luchiana Barbu – Designer Vestimentar, Roxana Luca – Makeup Artist, realizat la Vulcanii Noroioși)

Site-ul Vogue Italia i-a publicat două dintre cele mai reuşite fotografii realizate într-o zonă foarte săracă din Oltenița, numită Valea Plângerii, în cadrul unui fotoreportaj, făcut în ideea de a sensibiliza cumva autorităţile.

Printre fotografii preferați ai Laurei îi găsim pe Tim Wlaker, Ruven Afanador – fashion concept, Vladimir Fedotko – fine art, Julia Fullerton – Batten Fine Art and Commercial Photographer. “Sunt extrem de creativi, nu le este teamă să expună ceea ce simt.” Fotografia preferată este La petite fille aux feuilles mortes (Paris, 1947) de Édouard Boubat.

Sfatul ei pentru tinerii care vor sa intre în lumea fotografiei este: “Să nu bâjbăie în a se gândi dacă să o facă sau nu. Să o facă, să muncească pe rupte, să urmeze o școală de fotografie dacă are posibilitatea, să viseze, să nu îi fie teamă a se exprima așa cum simte, căci oricum nu va mulțumi pe toată lumea, ci el trebuie să fie mulțumit. Să-și fie cel mai dur critic.

Laura Stoica – Doar noi
Laura Stoica – Spre alte țărmuri

Dacă vrei să vezi mai multe imagini realizate de Laura, o poți găsi pe Facebook:

 

Dacă ești și tu pasionat de fotografie și vrei să stăm de vorbă, lasă-ne un mesaj în pagina de contact. Nu uita să ne urmărești pe Facebook, Instagram și Twitter pentru a afla când publicăm următorul articol. Până data viitoare, lumină bună!


* Link-urie marcate cu * sunt link-uri de afiliat prin care vom câștiga un mic comision atunci când cumperi ceva din magazinul F64, fără ca acest lucru să genereze un cost adițional pentru tine. Folosind aceste link-uri ne ajuți și tu în realizarea acestui proiect. Mulțumim!

Web & mobile developer. Pasionat de fotografie.

2 Replies to “Laura Stoica: “Acum e și timpul meu să fac ce îmi place””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *