Cristi Cojocariu – Expediție în Myanmar

Cristi Cojocariu – Expediție în Myanmar

Când un grup de oameni minunați te invită alături de ei într-o expediție foto în Myanmar, nu cred că poți refuza. Myanmar asta e o țară? Habar nu aveam unde urmează să merg, cu niște oameni pe care nu i-am văzut în viața mea și de care știam extrem de puține. Am văzut că Myanmar este într-adevar o țară, undeva departe în Asia, un loc în care nu m-aș fi gândit că o să ajung vreodată. Am citit câte ceva despre Myanmar dar nu îmi puteam face o părere. Știam doar că urmează să ajung acolo și nu mai aveam deloc răbdare.

Așa începe Cristi să ne povestească despre experiența sa în expediția foto “powered by Nikon” organizată de Gina Buliga și Alin Anghelovici.

Nu am crezut sau sperat vreodată că o să ajung să particip într-un astfel de proiect, alături de oameni atât de minunați. Țin minte că îi scrisesm Ginei despre ce cadre faine au prins într-o expediție trecută în Madagascar. Cumva am ajuns să ținem legatura și mi-a scris într-o zi că ar fi un loc liber în tura foto din Myanmar, așa că am acceptat fără ca măcar să știu ce sau unde e Myanmar asta.

Locațiile vizitate au fost: Mandalay, Amarapura, Min Kun, Inle Lake, Kanpetlet, Mindat și Yangon.

Dimineața în care am ajuns la aeroport și m-am întâlnit cu cei cu care urma să îmi petrec următoarele 16 zile, a fost momentul în care s-a declanșat magia. După foarte multe ore, avioane și autocare schimbate am ajuns în Mandalay, locul unde aș prefera sa fiu și acum, și nu doar datorită climei. Tot ce s-a întamplat în zilele ce au urmat nu poate fi descris în cuvinte pentru că asta ar însemna să limitez trăirile și emoțiile pe care le-am simțit. Bucuria și apetitul de a călători cred ca mi s-au deschis puțin cam tare după această experiență și mă gândesc doar la următorul loc în care voi ajunge, sper eu alături de oameni la fel de minunați.

După toate momentele petrecute într-o țară plină de culoare și oameni veseli, drumul spre casă, deși greu din punct de vedere emoțional, nu a făcut altceva decât să ne pregătească pentru următoarea călătorie, hai hui prin… nici măcar nu contează pe unde, atâta timp cât călătorești cu sufletul.

Acum, când mă uit în urmă, îmi dau seama că avem un mod poate eronat de a percepe anumite cuvinte precum “viață” sau “sărăcie”. În toate zilele pe care le-am petrecut călătorind printre oameni și interacționând cu ei, mi-am dat seama că ei sunt foarte fericiți și mereu cu zâmbetul pe buze, chiar dacă poate pentru noi e ciudat să ne gândim cum ar fi să dormim sub cerul liber sau să nu avem conexiune la internet. O viață simplă poate că este una mult mai liniștită, departe de zgomotul perturbator al televizorului sau al internetului.

Am călatorit noaptea între orașe cu autobuzul ca să nu pierdem lumina zilei, am dormit pe unde și cât apucam și, cu toate astea, aveam o energie de nedescris.

Am tras undeva în jur de 10.000 de cadre în 16 zile, de la potret și landscape, la cadre de acțiune și street photography.

Ca și echipament folosit, pot să zic că mi-am atins dorința de a trage cu Nikon D5*, un aparat absolut sensațional. Alte aparate cu care am tras au fost Nikon D3S* și Nikon D500*. Obiectivele folosite au fost:

Myanmar este pentru mine mai mult decat o țară, sau un loc unde cu siguranță voi mai ajunge. Este o mică parte din viața mea.

Mulțumim mult Cristi pentru că ne-ai împărtășit experiența ta! Puteți vedea mai multe imagini ale lui pe site-ul www.cristiancojocariu.com sau urmărindu-l pe Instagram.

Dacă ești și tu pasionat de fotografie și vrei să stăm de vorbă, lasă-ne un mesaj în pagina de contact. Nu uita să ne urmărești pe Facebook, Instagram și Twitter pentru a afla când publicăm următorul articol. Până data viitoare, lumină bună!


* Link-urie marcate cu * sunt link-uri de afiliat prin care vom câștiga un mic comision atunci când cumperi ceva din magazinul F64, fără ca acest lucru să genereze un cost adițional pentru tine. Folosind aceste link-uri ne ajuți și tu în realizarea acestui proiect. Mulțumim!

Web & mobile developer. Pasionat de fotografie.

2 Replies to “Cristi Cojocariu – Expediție în Myanmar”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *