Cosmin Gorgan: “Nu știu să desenez. Eu desenez, dar altfel. Desenez cu lumină.”

Cosmin Gorgan: “Nu știu să desenez. Eu desenez, dar altfel. Desenez cu lumină.”

Astăzi facem cunoștință cu Cosmin, fotograf de evenimente din Iași:

Bună! Mă numesc Gorgan Cosmin – George, am 20 de ani și sunt student în anul 2 la Facultatea de Medicina Veterinară din Iași. Mulți mi-au spus că fotografia nu are nici o treabă cu medicina… dar eu țin să cred că exista o strânsă legatură. Amândoua constituie o artă, fotografia – arta frumosului, iar medicina – arta vieții.

Țin prea bine minte cum am “îmbrățișat” această meserie. Din greșeală… sau mai bine zis, din pură curiozitate, urmată de o arzătoare pasiune. Matușa mea le-a cumparat verișoarelor mele un aparat DSLR, destul de râvnit la vremea respectivă, un Nikon D3100. Într-o vacanță în care m-au luat cu ei, am avut timp să pun mâna pe el și să-l testez. Aici a început pasiunea mea.

După ce “mi s-a pus pata” ca vreau un DSLR, ca orice copil fără niciun fel de venit, am mers la părinții mei și le-am cerut să-mi ia și mie unul, deși nu cred că erau conștienți că era destul de costisitor. Într-adevăr, și-au dat seama mai târziu. Dezamăgit, am început să strâng banii facuți din muzică – DJ la diverse evenimente. Am exersat, am învățat, am citit, am “furat” meserie, am urmărit și continui să fac același lucru și astăzi.

Îmi place să scot frumosul din oameni, să-i fac să zâmbească, să le induc o anumită stare, să scot cele mai frumoase fotografii cu tine și despre tine. Mă simt împlinit, mă simt dedicat când cineva îmi apreciază munca și de fiecare dată vreau să scot ce este mai bun din mine și din ceilalți.

Momentan am un Nikon D7000* și un Nikon D90*, cu obiective Nikkor 50mm f/1.8D*, Sigma 17-50mm f/2.8*, Tamron 70-200 f/2.8* și Nikkor 20mm f/1.8*. Timpul mi-a arătat că fotografia nu este despre cele mai noi camere. Fotografia este lumină, fotografia este emoție, fotografia este artă. Dacă faci fotografie doar pentru că vezi la ceilalți că le merge bine, atunci sigur nu vei avea succes.

Fotografia a fost rampa mea de lansare, m-am făcut remarcat prin asta, iar feedback-ul celoralți m-a ambiționat. Cred că fotografia a venit pentru mine ca o compensare a faptului că nu știu să desenez. Eu desenez, dar altfel. Desenez cu lumină. Am avut descurajări, dezamăgiri, am vrut să renunț, dar mereu plăcerea de a fotografia a fost mai mare decât dorința mea de a renunța. De multe ori primesc întrebarea: “Ce te inspiră?”. Raspunsul meu este… totul! De fapt, viața însăși. Încerc să mă folosesc de orice pietricică, orice pată de culoare, lumină, orice reflexie care poate proiecta o fotografie.

Un sfat pentru ceilalti? “Luptați pentru visul vostru. Fă ceea ce îți place și nu fugi după bani. Dacă faci ceva pentru bani, nu cred că ajungi undeva… și cel mai probabil ai să te blochezi într-un anumit punct.”

În momentul de față mă declar fotograf de evenimente. De aici îmi plătesc chiria, deplasările, hainele, echipamentul foto și… altele. Aș face fotografii fără să primesc nimic în schimb, dar sunt conștient că suportul financiar mă ajuta să evoluez.

Pe Cosmin Gorgan îl puteți găsi la:

Dacă ești și tu pasionat de fotografie și vrei să stăm de vorbă, lasă-ne un mesaj în pagina de contact. Nu uita să ne urmărești pe Facebook, Instagram și Twitter pentru a afla când publicăm următorul articol. Până data viitoare, lumină bună!


* Link-urie marcate cu * sunt link-uri de afiliat prin care vom câștiga un mic comision atunci când cumperi ceva din magazinul F64, fără ca acest lucru să genereze un cost adițional pentru tine. Folosind aceste link-uri ne ajuți și tu în realizarea acestui proiect. Mulțumim!

Web & mobile developer. Pasionat de fotografie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *